Posjet delfinima

U blizini otoka Vrgade možete vidjeti mnoga uzgajališta ribe što najviše odgovara upravo delfinima.
Posjeti prirodnom staništu delfina iz Pakoštana je svakodnevan,  traje dva do tri sata vožnje brodom.
Postoje mnogi organizirani izleti koji Vas vode u obilazak Pašmanskog arhipelaga a upravo tu je velika mogučnost da će Vas pozdraviti ova predivna stvorenja.

Otok Vrgada

Samo pola sata vožnje brodom dijeli Pakoštane od ovog prekrasnog otočića.
Prekrasne uvale gdje se svake godine usidre mnoge brodice i jahte, povijesni ostaci tvrđave Gradina,  plaža sa zlatno-žutim pijeskom neki su od razloga zbog kojih bi trebeli posjetiti Vrgadu.
Više informacija o brodskoj liniji možete vidjeti  ovdje.

Park prirode Vransko jezero

Vransko jezero je najveće jezero u Hrvatskoj. Posjetitelji mogu iznajmiti plovila za vožnju jezerom, a moguć je i najam bicikla za obilazak otvorenim biciklističkim stazama. Brojne edukativne staze prikazuju zanimljivosti o životinjama i biljkama karakterističnima za ovo područje. Vransko jezero jedna je od najboljih lokacija za ribolov, a ribolov je dopušten isključivo uz dozvolu.

Park prirode Telašćica

Uvala Telašćica smještena je u jugoistočnom dijelu Dugoga Otoka, okružena je s 13 otoka i otočića a parkom prirode je proglašena 1988. godine.
Tri najvažnija fenomena Telašćice su 
uvala Telašćica kao najveću i najsigurnija prirodna jadranska luka, strmci, takozvane ‘stene’ Dugog otoka koje se uzdižu do 200 m nad morem i spuštaju u dubinu od 90 m, te slano jezero Mir, ljekovitih svojstava.